BeeΜπες στην παρέα μας. Γίνε και εσύ Kazamίας!

Bullet Γράψτε τα δικά σας άρθρα στο blog
Bullet Κάντε νέους φίλους & ανταλλάξτε μηνύματα & κάντε video chat
Bullet Μοιραστείτε τις ιδέες σας στα forums κ.α.

Register

Είσαι ήδη μέλος;

GOURMET ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νιόκι με μύδια και καβούρι

Συστατικά:

χοντρό αλάτι για το βράσιμο
325 γρ. πατάτες
βούτυρο
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 αβγό
αλάτι

Για τη σάλτσα

20 μύδια ολόκληρα
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι λάδι
250 γρ. καβουρόψιχα
400 γρ. ντοματίνια (κονσέρβα)
1 ποτήρι λευκό κρασί
½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος

Οδηγίες:

Βράζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Μόλις βράσει, προσθέτουμε το χοντρό αλάτι. Βάζουμε τις πατάτες στο στραγγιστήρι, τις σκεπάζουμε με αλουμνόχαρτο και τις μαγειρεύουμε στον ατμό, μέσα στην κατσαρόλα με κλειστό καπάκι, για 45 λεπτά. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος περίπου 40χ27 εκ. Στραγγίζουμε και περνάμε τις πατάτες από τον τρίφτη. Σχηματίζουμε ένα "βουνό" με λακκούβα στη μέση και εκεί βάζουμε το αβγό. Αλατίζουμε.

Σιγά-σιγά παίρνουμε λίγο από το αλεύρι και το δουλεύουμε μέσα στις πατάτες μέχρι να ενσωματωθεί σχεδόν όλο. Ζυμώνουμε. Κόβουμε τη ζύμη σε 5-6 κομμάτια και τα πλάθουμε για να γίνουν λωρίδες πάχους 3 εκ. Κόβουμε την κάθε λωρίδα σε κομματάκια των 2 εκ. Τα γυρίζουμε προς τα κάτω, βαστώντας τα μεταξύ δείκτη και μεσαίου δαχτύλου, ώστε να σχηματίζουν ένα "C". Βράζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα, αλατίζουμε και ρίχνουμε τα νιόκι. Μόλις ανεβούν στην επιφάνεια, τα αφήνουμε για μισό λεπτό. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε στο σκεύος.

Για τη σάλτσα

Σοτάρουμε το σκόρδο στο λάδι σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε το καβούρι και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά μαζί με τα μύδια. Σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε τη ντομάτα και το μαϊντανό. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά. Παίρνουμε τη σάλτσα και την ανακατεύουμε μαζί με τα νιόκι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας γύρω-γύρω με τα μύδια.

Απ: GOURMET ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φιλετίνια πάπιας καπνιστής με μους κατσικίσιου τυριού και μικρή σαλάτα με σάλτσα από χυμό πορτοκαλιού με ροκφόρ

Συστατικά:

2 τεμάχια φιλετίνια πάπιας καπνιστά

Για την μους

320 γρ κατσικίσιο τυρί
200 ml κρέμα γάλακτος

Για την σάλτσα

100 γρ ροκφόρ
10 ml ελαιόλαδο
1 τεμάχιο πορτοκάλι

Για την σαλάτα

1 τεμάχιο τσίκορε
1 μάτσο ρόκα
1 τεμάχιο αντράκλα
1 τεμάχιο πράσινη σαλάτα
20 ml ελαιόλαδο
5 ml ξίδι

Οδηγίες:

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το κατσικίσιο τυρί και το αλέθουμε. Χτυπάμε σε μία μπασίνα την κρέμα γάλακτος ελαφρά και την ενσωματώνουμε μαζί με το τυρί ελέγχοντας τα καρυκεύματα.

Κάνουμε μια μικρή σαλάτα με τα λαχανικά μας, και την μαρινάρουμε με λίγο βινεγκρέτ ελαφρά. Περνάμε το ροκφόρ από σιτάκι λιώνοντάς το καλά, προσθέτουμε χυμό πορτοκαλιού και λίγο ελαιόλαδο, δημιουργώντας την σάλτσα του ροκφόρ.

Κόβουμε το πορτοκάλι σε μικρά φιλετάκια, και στρώνουμε σε ένα τσέρκι το μους του τυριού με την βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής, τοποθετούμε τα φιλετίνια της πάπιας, από πάνω την μικρή σαλάτα των πράσινων λαχανικών, τα φιλέτα του πορτοκαλιού και την σάλτσα.

Απ: GOURMET ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρολά από προσούτο καρυκευμένα με τρούφες

Συστατικά:

1 φλιτζάνι ραντίτσιο (πικρό κόκκινο λαχανικό από την Ιταλία) κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
30 γρ. παρμεζάνα ξυσμένη
αλάτι & πιπέρι
12 λεπτές φέτες προσούτο
2 φλιτζάνια σαλάτα τρυφερή κομμένη με τα χέρια
ελαιόλαδο αρωματισμένο με τρούφα
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος

Οδηγίες:

Ανακατεύουμε το ραντίτσιο μαζί με την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ. Γεμίζουμε κάθε λωρίδα προσούτο με λίγο από το παραπάνω μείγμα και στριφογυρίζουμε για να γίνουν μικρά, σφιχτά ρολά.

Τοποθετούμε τα ρολά πάνω στη σαλάτα και ραντίζουμε με λίγο λάδι αρωματισμένο με τρούφα. Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Απ: GOURMET ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μανιτάρια γεμιστά με γαρίδες, σε γλυκιά σάλτσα κόκκινου κρασιού

Συστατικά:

16 μανιτάρια μέτρια
400 γρ. γαρίδες μεγαλες
1 σκελίδα σκόρδο
1 πράσο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κολοκυθάκια
2 κουτ. σούπας άνηθο
1 ποτήρι κρασιού μαυροδάφνη
¼ ποτ. κονιάκ
½ κουτ. δυόσμο και ½ κουτ. θυμάρι
λίγη κρέμα γάλακτος
ελαιόλαδο

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και βγάζουμε τα κοτσανάκια τους. Τα σωτάρουμε ελαφρά σε λιγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη για να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και σωτάρουμε τα κελύφη και τα κεφάλια τους σε λίγο ελαιόλαδο, σβήνουμε με το κονιάκ, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ½ ποτήρι νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10΄ και στραγγίζουμε και κρατάμε τα υγρά τους για να κάνουμε τη σάλτσα.

Σε ένα άλλο κατσαρολάκι σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, το πράσο και τα κολοκυθάκια όλα κομμένα πολύ ψιλά, προσθέτουμε τις γαρίδες και σβήνουμε με τη μαυροδάφνη. Προσθέτουμε τη σάλτσα από τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε 10΄ στη φωτιά και στραγγίζουμε το μείγμα κρατώντας την σάλτσα σε ένα άλλο κατσαρολάκι.

Ανακατεύουμε το μείγμα με τις γαρίδες με τον άνηθο και γεμίζουμε τα μανιτάρια. Ξαναβάζουμε τη σάλτσα της μαυροδάφνης στη φωτιά, προσθέτουμε το δυόσμο και το θυμάρι και τέλος συμπληρώνουμε τη κρέμα γάλακτος και αφήνουμε άλλα 5΄ μέχρι να πήξει.

Zen Me Pilates Equipment Studio, χώρος εναλλακτικής άσκησης και χαλάρωσης στο Κολωνάκι Γιόγκα Πιλάτες

Το Zen Me είναι ένας νέος χώρος εναλλακτικής άσκησης και χαλάρωσης στο κέντρο της Αθήνας στο Κολωνάκι